Chapter 5 - Just Justin

Previous: "Jag ska bara äta snabbt så jag kan gå till Chaz och Ryan." Morfar tittade på mig och hötte med fingret. "Justin du vet att frukost är det viktigaste men kan äta. Du måste äta bra." Jag visste att det här skulle komma. Alltid skulle dem prata om att jag blivit mager sen jag började min karriär. Vad ska jag säga? Jag gillar gymet. "Okej, morfar, jag ska." Jag tog ett glas juice och gick ut. På vägen ut kunde jag höra mamma ropa efter mig: "Justin, kom inte sent hem!" Jag log och hoppade ner på min skate bräda. Time to have some fun!

__________________________________________________________________________________________




"Vi ses imorgon, right?" Jag kramade Trish och hon log. "Ja, det gör vi!" Svarade hon. Hon vände sig om och började gå åt det andra hållet medans jag gick hem.
Idag hade varit en sån där jobbig dag igen. Det hade gått en vecka sen vi flyttade hit och jag gillade faktiskt det här stället. Trish var en såndär kompis man kunde lita på. Och nu kunde jag faktiskt gå runt i skolan utan att tappa bort mig. Tyvärr så hade jag och Trish bara tre lektioner tillsammans. Matte, So och franska. Det var synd men det var bättre än inget. Vi hade suttit i cafetérian under dem flesta rasterna. Idag hade tjejerna varit extra galna runt Ryan och Chaz. Trish hade förklarat att det hade gått runt rykten om att Justin hade kommit tillbaka till Statford. Jag förstår inte vad all den här hysterin runt honom var? Jag menar han var söt det måste jag erkänna men vad mer? Han var ju bara en människa. Jag hade aldrig känt någon riktig hysteri runt någon kändis. Visst, vissa av dem var snygga och riktigt stora skådespelare. Men vad mer? Alla var ju bara vanliga människor. Living breathing humans. Hon hade ialla fall gett Ryan en av sina långa stirrar. Jag tyckte synd om henne. Ryan kunde bara ha ögon för andra tjejer.
*
Jag promenerade framför våran gata. Jag var på väg att hämta Aidan från dagis. "Hallå! Leah, eller hur?" Jag vände mig om och såg Diane med en gräsklippare i sina händer. Jag vände mig om och gick mot henne. "Har du tid?" Frågade hon tvekande. Jag tittade ner mot min klocka. Visst hade jag lite tid över. Jag nickade. "Åh... Vilken tur! Skulle du kunna hjälpa mig och klippa resten?" Jag nickade. "Gärna!" Jag hoppade över staketet och gick fram mot henne. "Tack så hemskt mycket!" Jag log och tog emot gräsklipparen och log mot henne. "Don´t mention it!" Hon gick in. Ja, hur svårt kan det egentligen vara?
*
"Okey, ses guys!" Jag vinkade av Chaz och Ryan som började gå. Jag gick in i huset igen och såg mormor med disken i sina händer. Det stod ett glas juice på bordet. Jag sträckte mig efter den men mormor var snabbt framme och klappade till min hand. Jag drog snabbt bort min hand. "Den är inte till dig!" Jag tittade förvirrat på henne. "Den är till Leah. Vår granne. Hon som är så snäll att klippa våran gräsmatta förtjänar den mer än dig. Du glömde att ta ut disken imorse." Jag suckade. "Men mormor, jag var stressad." Hon fnös och vände sig mot disken igen. "Du kan gå ut och lämna den till henne förresten." Jag tog upp glaset och gick ut mot bakgården. Tjejen som tog framför mig hade ryggen mot mig. Jag gick ner för trapporna och var snabbt bakom henne. Hon vände sig precis om och flämtade till. Jag flinade mot henne. Snygg var hon ialla fall. Hennes ansikte vreds från förvirring till överraskelse. "Justin Bieber?" Jag gav henne juice glaset. "Nej, bara Justin just nu. Du är den nya grannen?" Hon nickade. "För en vecka sen. Din mormor hon är jätte snäll. Jag önskar jag hade en sån." Jag nickade. "Hon är verkligen..... One of a kind." Tjejen nickade och drack upp juicen. Jag kunde inte komma på vad det var hon hette. Hon satte ner glaset på trädgårds bordet. "Det var kul att träffas bara Justin, Leah förresten. Jag heter Leah. Bye!" Hon vinkade och hoppade smidigt över staketet innan hon var på väg tillbaka mot sitt hus igen. Som sagt snygg är hon. Jag skrattade för mig själv och gick in.
*
"Jo jag lovar det var han!" Sa jag till Trish i andra linjen. "Och du känner hans mormor?! Det r bara såååååå coolt." Jag log för mig själv. "Jag måste lägga på nu, berätta mer imorgon?". "Okey, see yah!" Sa jag snabbt och lade på. Han hade stått precis framför mig och jag hade inte ens gjort något. Eller jag sa ju hej. Tror jag? Gjorde jag det? Han hade ju stirrat så konstigt på mig. Varför, hade jag ingen aning om. Men det var något inom mig som likosm..... hände. Jag vet itne det kändes konstigt. Som att han hade tänt ett jus inom mig. Jag skakade på huvudet. Äh... Vad var det jag höll på med. Försökte jag sitta och dikta inom mig eller. Löjligt. Jag sprang ner för trapporna precis i tid för att se Seth försöka smita ut. "Och vart tror du att su ska?" Frågade jag med armarna i kors. Han vände sig om och såg oskyldigt på mig. "Jag är fjorton år! Jag får gå ut om jag vill!" Jag flinade. "Utan att säga något? I don´t think so! Vet pappa att su ska ut? Vart ska du ens?" Han tittade irreterat på mig. "Ja det har jag! Måste du vara en sån..... sån..... chico molesto." Det var ett ord som vi ofta använde på varandra. Pappa hatade när vi svärde på engelska så chico molesto var nog ett av dem vanligaste sätten vi uttryckte våra känslor. "Är det jag som är en chico molesto?! Whatever gå då men var tillbaka till middagen!". Han flinade surt och gick ut.

*

Jag tände den lilla lampan i garaget och gick sakta fram mot den lilla stereon. Garage dörren var lite öppen men det gjorde inget. Det var ändå inte så många som gick förbi vid den här tiden. Jag hade tagit på mig ett linne med tryck på och mina svarta mjukisbyxor. Jag började leta efter någon bra skiva och hittade till slut en. Jag lade in den i stereon och bläddrade bland låtarna tills jag hittade den önskade. Jag backade bak och hörde hur Chris Brown - Gimme That började spelad. Jag blundade och lät musiken fylla mig från tårna ände ut till finger topparna. Försiktigt började jag röra höfterna till musiken. Till slut var jag helt tagen av musiken. Side, side, snurr klick, klack, boom, boom and out.
(Fokusera bara på dansen)
Jag körde genom några gånger tills musiken tog slut. Jag hörde applåder bakom min rygg och snodde runt. Där var han. Igen.

_______________________________________________________________________________________

Jeez! Jag trodde inte att det var sååååå svårt att få ut kapitel!!!! Men här kommer den. Hugs! Nästa kommer snart!
/Jossan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0